DIY pöytä matkailuautoon

Fiiussa, niin kuin monessa muussakin autossa, pöytäryhmästä saa sängyn. Siitä syystä pöytälevy on iso, eli täyttää pöytäkäytössäkin ollessaan penkkien välin tehokkaasti, ja on muutenkin massiivinen ja paksu. Koska välillä (lue: useimmiten) meillä ei ole tarvetta sängylle pöytäryhmästä, on mielessä ollut jo pitkään pienemmän pöydän tekeminen.

Monissa paikoissa on tullut vastaan kuvia pöydistä, seinistä ja kaapeista, jotka on tuunattu Bilteman puutikuilla, joten siitä se ajatus sitten lähti. Haettiin siis Biltemasta pöytälevy, tikut ja puulimaa ja käärittiin hihat. Ensin täytyi valita sopivat tikut, nehän ei siis todellakaan ole kaikki samanlaisia vaan eroja on niin leveydessä kuin paksuudessa, osassa on oksia tai lohkeamia. Yksi mallikappaleeksi ja sitten valitsemaan pussin 300:sta tikusta riittävä määrä sopivia. Kun sopivat oli valittu, pääsin liimaushommiin. Liimaukseen vinkki, sitä ei kannata lutrata sitten niin, että sitä leviää joka paikkaan, ellei ole valmis hiomaan liimaa sitten puupinnasta pois, kun liima on siihen jämähtänyt. Tähän nyt jäi vähän liimatahroja, mutta ei se ole niin nuukaa…

Kuvion pöllin Instagramista tililtä reissussapoikainkanssa, joka teki tämän kuvion neliölle. Niinpä tässä joutui vähän käyttämään jatkopaloja kulmissa, mutta ihan ok tuli silti. Liimauksen jälkeen sitten erinäistä hiomista oli aika paljon, sillä näissä paksuuskin tosiaan vaihtelee ja kiireellä liimatessa ei ollut huomannut, että muutama tikku oli aika paljonkin muita ohuempia. Lopuksi sitten lakkaus.

Lakkasin pinnan neljästi, välissä hiottiin hienolla hiekkapaperilla. Suoraan sanottuna tämä ei nyt kyllä kestä lähempää tarkastelua, mutta itselle kun tekee niin tosiaan muutama reikä tai isompi rako ei niin haittaa.

Pöydänjalka oltiin ostettu tähän Ikeasta Tampereen reissulla. Sitä jalkamallia mitä lähdettiin hakemaan ei sitten ollutkaan, joten jouduttiin ostaa aika massiivisen oloinen puujalka :D. Kuinka ollakaan, jalka oli sitten kuitenkin sellaisenaan sopivan mittainen, eikä sitä tarvinnutkaan sahata, kuten alunperin ajateltiin. Eikä se nyt loppujen lopuksi niin isoltakaan näytä. Plussaa tietysti se, että on jämäkkä, kun on vain yksi puujalkakin. Eli summa summarum. Tästä tuli kyllä oikeasti tosi kiva ja ihan passelin kokoinenkin, kyllä tuossa pari ihmistä hyvin mahtuu kaffittelemaan ja, kun tämä tosiaan on pieni auto, niin tuo pienikin lisälattiatila helpottaa vaikkapa pihalle pukeutumista ihan selvästi.

Paperitähti tarttui mukaan Tampereella Prismasta ja tekokukan ostin Jyskistä. Metallitarjotin on ollut jo edellisessä autossa.

Siitä sitten vaan rohkeasti tuunaamaan omaa ajopeliä. Meilläkään tämä ei ehkä jäänyt tähän, katsotaan nyt…

Jätä kommentti